Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sólet ( amc recept) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 személyre:
80 dkg füstölt marhaszegy
4 libacomb
80 dkg tarkabab
2 fej vöröshagyma
8 tojás
2 evõkanál liszt
2 evõkanál piros fûszerpaprika

Elkészítés:
Elõzõ este a babot átválogatjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi jól ellepi, beáztatjuk. A füstölt marhahúst megmossuk, és ugyancsak hideg vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük a húsról is, a babról is. A marhahúst 8 darabra vágjuk.
A hagymát tisztítás után nagyon apróra metéljük, a libacombokat megmossuk, és a forgóknál kettévágjuk. A felesleges, lelógó zsíros bõrt eltávolítjuk.
A nagyméretû AMC-ováledénybõl kivesszük a lyukacsos betétet, ezt most nem fogjuk használni. A bab felét beleöntjük az edénybe, és rászórjuk a hagyma felét. Meghintjük a liszttel elkevert pirospaprika felével.
Elhelyezzük rajta a füstölthús-darabokat, majd a megmaradt babot is ráöntjük. A hagymát és a lisztes pirospaprikát rászórjuk, és a libacombdarabokat is elhelyezzük rajta. Végül rászórjuk a lisztet, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
A fedõvel betakarjuk, és a fõzõlapon közepes hõfokra melegítjük. Ezután takaréklángra visszakapcsoljuk a hõforrást, és a legkisebb lángon kb. 4 órán keresztül pároljuk.
Tipp: Miután a füstölt hús sós, szükségtelen külön is megsózni. Van, ahol árpagyönggyel (gerslivel) keverik a babot, de anélkül is nagyon jó.
A lének a fõzés kezdetén el kell lepnie az ételt, de ha kész, akkor már csak sûrû, rövid lé maradjon alatta. (A bab és a füstölt hús elszívja a felesleget.) Italajánlat: Miután a sólet nehéz étel, száraz vörös bort ihatunk hozzá.

kcal/kJ 757/3180
fehérje/zsír 54 g/31 g
szénhidrát 54 g


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Oreo bonbon recept » Gyuvecs (szerb recept) » Panna cotta (alaprecept) » Saját "recept" édesség
» Alföldi húsgombóc recept » Dhal *Indiai recept* » Palacsinta alaprecept - » Feketeerdő-torta recept
» Töltött tojás recept » Madártej (saját recept) » Csillu sárgatúró receptje » Alessandro kedvenc sóletje
» Linzer - Nana receptje » Fasírt alaprecept » Kosárka forma receptje 2 » Gofri - tuti recept!


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.