Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliakrémes muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg margarin
17 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
fél csomag sütőpor

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
2,5dl tej
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor(attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre)

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítés:
A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát muffin-papírral bélelt formákba szedjük. Minden mélyedést 3/4ig töltünk meg a masszával. Előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük. A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. (fontos, hogy a puding hideg legyen, mert csak akkor kapunk sima krémet) A krémet nyomózsákba töltjük.
A kihűlt muffinok tetejét levágjuk (megskalpoljuk őket) , majd a vaníliás krémből minden muffin alsó felére nyomunk egy adagot.
A csokoládét az olajjal vízgőz felet megolvasztjuk, és a muffinok tetejét bevonjuk vele. A csokoládés „tetőket” visszahelyezzük a krém tetejére.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás muffincsoda » Triplán csokis muffin » '' Mndent Bele '' Muffin » Bounty muffin
» Gesztenyepürés muffin » Jégkrém muffin » Spenótos muffin » Almás-túrós muffin update1
» Sajtos-juhtúrós muffin » Kókuszos muffin » Dupla sajtos muffin » Mini muffin
» Almás-morzsás muffin » Banános muffin » Amerikai sajtos muffin » Csokis muffin Eperkémtől


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.