Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős-mazsolás muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg mazsola
20 dkg szőlő
2 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg liszt
vaj
liszt

Elkészítés:
1. A mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket még kettévágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

2. A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze. A szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletöltjük a masszát. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé különféle önteteket is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas muffin (12 db) » Szőlős-marcipános muffin » Magyaros muffin » Aranygaluska muffin
» Konfettis muffin. » Mézes-sárgarépás muffin » Kanalas Csokis Muffin » After Eight muffin
» Csokis-kókuszos muffin » Friss reggeli muffin » Sajtkrémes-csirkés muffin » Csokis muffin liszt nélkül
» Cappuccino muffin dióval » Reform muffin » Dupla csokis muffincsoda » Hagymás-sonkás muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.