Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 6 db tojás 20 dkg porcukor 10 dkg darált dió 15 dkg liszt 1 mk sütőpor 3 ek forróvíz 3 ek étolaj

A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 2,5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor ízlés szerint cukor 20 dkg Rama margarin kevés rum A tetejére: 2 dl tejszínhab

Díszítéshez: 2 tk vaníliás pudingpor 2 tk cukor 2 tk étolaj 1-1,5 dl víz A piskóta

lekenéséhez: rumos tej

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet. A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük. Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük. Krém elkészítése: A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a Rama margarint, a rumot és a gesztenyemasszát. A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk. A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Albert piskóta » Gesztenyés pulykatekercs » Eperkrém babapiskótával » Málnás babapiskótás
» Vaníliás leveles » Almakompótos piskóta » Puncsos piskótatekercs » Gesztenyés kocka meggyel
» Piskótatorta » Piskóta talléros » Mézes vaníliás likőr » Vaniliás körteleves
» Banános-habos piskótatorta » Mandarinos babapiskótás » Pudingos piskóta » Szilvás mikrós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.