Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg főtt, megreszelt burgonya
25 dkg cukor
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg darált dió
1/4 cs. sütőpor
lekvár, tölteléknek

Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Start piskóta -mikróban » Meggyes rakott piskóta » Eperkrémes piskótarolád » Burgonyás pogácsa
» Burgonyás tea kifli » Almás-diós piskóta » Kakaós-cseresznyés piskóta » Túrókrém piskótába
» Sajtos-burgonyás muffin » Burgonyás mézes szelet » Burgonyás cukkínis lepény » Piskóta gesztenyekrémmel
» Meggyes-diós piskótakocka » Sajtos, piskótaszendvics » Piskóta talléros » Ausztrál almás piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.