Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg főtt, megreszelt burgonya
25 dkg cukor
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg darált dió
1/4 cs. sütőpor
lekvár, tölteléknek

Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói piskóta másként » Diétás burgonyasaláta » Csokoládés piskótarétes » Habos túrós piskóta
» Csípős burgonyasaláta » Piskótás Feketeerdő torta » Burgonyáskenyér » Burgonyás pogácsám
» Dán burgonyasaláta » Különleges piskótás alagút » Húsos burgonyás gomboc » Lisztmentes piskótatekercs
» Piskóta tekercs 1. » Húsvéti nyuszi piskóta » Bécsi piskótaszelet » Pudingporos piskóta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.