| Verdens beste receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12,5 dkg Ráma margarin 12,5 + 20 dkg cukor 12,5 dkg liszt 4 tojás 4 ek. tej 2 kk. sütőpor szeletelt mandula vaníliakrém Elkészítés: A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral. A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kenjük, majd rá a cukros tojáshabot. 160 °C-os sütőben megsütjük. Ha kihűlt, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük. Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad. Lehet Aranka krémporból is, de főzött vaníliakrémmel, amit egy kis rummal ízesítünk a legfinomabb. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |