Tutireceptek.hu fejléc

Virslis-sonkás kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
3 dl tej
1 kávéskanál kristálycukor
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
17 dkg sütőmargarin
pizzakrém
12 virsli
12 szelet sonka
1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt és az olvasztott margarint. Jól bedagasztjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztából 3-4 kis cipót formálunk, és kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel, beletekerjük a virslit vagy a sonkát. Margarinnal kikent tepsire rakjuk. Tetejüket lekenjük a tojással, és reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük.

Tanácsok:
A kiflik belsejébe még szendvicssajtot is érdemes rakni, és úgy feltekerni, mert krémesebbé és ízletesebbé teszi.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom kifli » Vajas kifli » Sajtos kiflik » Lili kifli
» A legolcsóbb hókifli » Mákos kifli (update 2) » Finom vaníliás kifli » Töltött apró kifli
» Vendégváró sóskifli » Töltött vaniliás kifli » Sós, burgonyás kifli » Kiflis édesség
» Magdolna kifli » Joghurtos kifli » Pozsonyi kifli 2 » Tejes, magvas kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.