Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabkorpás-csokoládés keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rama margarin
23 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
13 dkg finomliszt
16 dkg zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanálnyi só
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük.
Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsire mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 12 percig sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csavart, kétszínű keksz » Kétszínű keksz ( omlos ) » Keksztekercs (Update 1) » Dóri kekszes sütije
» Gyors keksztekercs » Omlós keksz mogyorókrémmel » Száraz keksz » Zabpelyhes keksz
» Cukros kekszgolyó » Albert kekszes édesség » Gyors sajtos keksz » Sárgarépás-kesudiós keksz
» Sütőtökös-zabos keksz » Keksz » Töltött keksz » Keksz szalámi sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.