Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás

Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie.
Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot.
Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat.
Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótpogácsa » Zabpelyhes felfújt » Gyümölcsös zabpelyhes süti » Rakott spenót
» Spenótos csirkemell » Spenótos lasagne » Spenótszószos tészta » Zabpelyhes rakott kel
» Zabpelyhes kókuszgolyók » Spenót tükörtojással » Spenótos pulykafasírt » Zabpelyhes mézes
» Spenót Mozzarellahálóban » Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Spenótos sajtos metélt » Zabpelyhes rakott gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.