Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás

Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie.
Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot.
Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat.
Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót hússal » Lazac spenóttal » Csokis zabpelyheske » Spenótos rakott krumpli
» Spenót » Zabpelyhes süti II. » Sajtos spenótkrém » Áfonyás spenót saláta
» Húsos-spenótos burek » Spenótos-csirkés penne » Zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes gofri light
» Mézes-zabpelyhes keksz » Spenótos ricottás omlett » Spenótos sajtfánk » Zabpelyhes bonbon


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.