Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás

Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie.
Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot.
Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat.
Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos-spenótos burek » Spenót darált hússal » Spenótos burgonyafőzelék » Spenótos mártogatós
» Csírás spenótsaláta » Zabpelyhes-almás golyók » Spenótfelfújt » Párolt tőkehal spenótágyon
» Kakaós-zabpelyhes sütemény » Spenótos palacsintacsiga » Spenótos rakott csirkemell » Zabpelyhes tallér
» Zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes sütemény » Krémes sült spenót » Zabpelyhes szilvás lepény


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.