Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás

Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie.
Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot.
Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat.
Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes sült spenót » Mogyorós-zabpelyhes keksz » Spenótos-gombás tészta » Juhtúrós rakott spenót
» Update 1 Zabpelyhes bonbon » Feta sajtos spenot » Spenótos palacsinta » Spenótos rakott csirkemell
» Spenótos sajtos nokedli » Spenot felfujt » Spenotos lasange » Spenótos-tonhalas spagetti
» Zabpelyhes palacsinta » Spenótpogácsa » Zabpelyhes répafasírt » Spenótos tojásreggeli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.