Tutireceptek.hu fejléc

Zellerel készített zöldségpüré recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg lisztes burgonya (szétfövő)
25-30 dkg zellergumó
5 dkg vaj
2 dl tej
1 brokkoli szára és levelei, a rózsáit másra használom
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 kis csokor bazsalikom
ízlés szerint őrölt szerecsendió
fehérbors


Elkészítés:
A zellert és a krumplit meghámozom, nagyobb kockákra vágom, annyi vízben teszem fel főni, amennyi épp hogy ellepi. Sózom, hozzáadom a felaprított brokkoliszárat. 15-25 perc alatt puhára főzöm. A fűszernövényeket finomra aprítom (néhány szép levelet félreteszek a tálaláshoz).

Ha még mindig túl sok víz maradt a zöldségeken, érdemes leszűrni, ha főzés közben elpárolgott, jöhet a tej, valamint a brokkoli levelei – egyetlen forralás elegendő. Félrehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a vajat, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, ha szükséges, kevés sót adok hozzá. A petrezselyemmel és a bazsalikommal pürésítem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Romai talban keszitett.. » Házilag készített majonéz » Bundáskenyér sütőben » Sárgarépakrém másképpen
» Pulykás pitaszendvics » Túrós medvehagymás krém » Szalonnás szendvicskrém » Sonkapuding
» Gyergyói májpástétom » Tom burger mikróban » Pörköltes partifalatka » Húsimádók álma
» Ananászos éden » Hagymakrém » Őszi gombás szendvics. » Utravaló szendvicsek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.