Tutireceptek.hu fejléc

Házilag készített majonéz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból),
1 mokkáskanál mustár,
pici só, őrölt bors,
olaj

Elkészítés:
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos.
A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk.
Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk.

Tanácsok:
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: négyLM


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazacmajonéz » Gyros házilag » Kefir készítése házilag » Majonéz /öntet/
» Bailey's likőr - házilag » Majonézes gyümölcssaláta » Hamis majonéz » Céklasaláta majonézzel
» Csokoládéöntet házilag » Csokoládé házilag » Csoki házilag » Sonkás majonéz
» Chokito házilag » Gyümölcs fagylalt házilag » Baley's házilag » Majonéz paleo módon


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.