Tutireceptek.hu fejléc

Házilag készített majonéz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból),
1 mokkáskanál mustár,
pici só, őrölt bors,
olaj

Elkészítés:
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos.
A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk.
Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk.

Tanácsok:
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: négyLM


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyepüré házilag » Chokito házilag » Káposztasaláta majonézzel » Majonézes padlizsánkrém
» Sajtos ropi házilag » Majonéz paleo módon » Majonézes babsaláta » Majonézes garnélarák
» Csoki házilag » Majonézes csirke » Bailey's likőr - házilag » Trapista sajt hazilag
» Majonézes riszsaláta » Kürtöskalács házilag » Ropogós müzli házilag » Csirkemájkrém házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.