Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlemártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2-3 db száraz zsemle,
1-2 gerezd fokhagyma,
húsleves,
olaj,
pici só,
fehér bors.

Elkészítés:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, forró olajon folytonos keverés mellett megpirítjuk a zsemlekockákat.
Mikor már szép a színük, az edényt a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát.
Jól összekeverjük.
Visszatéve a tűzre a húslevessel rögtön felöntjük, folyamatosan keverjük.
Sok lét vesz fel.
Ha nem elég a leves, önthetünk hozzá vizet is fele-fele arányban.
Jó kocsonyás állagú legyen.
Kicsit fűszerezhetjük őrölt fehér borssal és sóval, ha a húsleves nem elég sós.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-hagymás saláta » Narancsos sajtkoktél » Csirkés hagymasaláta » Édes-savanyú tésztasaláta
» Uborkasaláta télire » Savanyú káposzta almával » Tzatziki (vegan) » Saláta
» Zöldfűszeres mártogatós » Görög saláta másképp » Hagymás virsli » Kacsamáj roueni mártáson
» Vadászmártás » Allics-féle fittness sali » Csirkehúsos vitaminsaláta » Lencse-kukorica saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.