Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlemártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2-3 db száraz zsemle,
1-2 gerezd fokhagyma,
húsleves,
olaj,
pici só,
fehér bors.

Elkészítés:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, forró olajon folytonos keverés mellett megpirítjuk a zsemlekockákat.
Mikor már szép a színük, az edényt a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát.
Jól összekeverjük.
Visszatéve a tűzre a húslevessel rögtön felöntjük, folyamatosan keverjük.
Sok lét vesz fel.
Ha nem elég a leves, önthetünk hozzá vizet is fele-fele arányban.
Jó kocsonyás állagú legyen.
Kicsit fűszerezhetjük őrölt fehér borssal és sóval, ha a húsleves nem elég sós.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lila saláta » Rukkolás céklasaláta » Saláta többféle módon » Őszi sajtsaláta
» Legegyszerűbb kukoricasaláta » Tonhalas vegyes saláta » Joghurtos cukkíni » Citromos csónakok
» Rizses tonhalsaláta » Tojásos vegyes saláta » Mennyei sali » Avokádó saláta
» Libamájas saláta » Diétás majonéz » Részeges dinnyesaláta » Mediterrán saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.