Tutireceptek.hu fejléc

Ördög mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 szál friss kakukkfű,
5 adag barnamártás,
2 dl fehérbor,
1/2 dkg egész bors,
2 db babérlevél,
1/2 dkg cayenne-i bors,
1 csokor petrezselyem zöld,
10 dkg vaj,
1 közepes méretű vöröshagyma,
5 dkg húskivonat,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet.
Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett!
A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot.
További sóval ízesítjük, ha szükséges.
Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz.
A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes csokoládémártás » Őzcomb pikáns mártással » Olasz mustármártás » Tárkonymártás
» Sajtkrém mártás » Dödöle sóskamártással » Olívamártás » Sóskamártás3
» Torma mártás » Sóska mártás » Cukkinis ördögszem » Tőkehal mustármártással
» Tárkonyos mártás » Feher martas tesztara » Karfiol fehér mártásban » Barnamártás /Alapmártás/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.