Tutireceptek.hu fejléc

Zúzaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pulyka(vagy kacsa, v. csirke, v. liba)zúza
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 krumpli
1 vöröshagyma

őrölt bors
fél csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük),nagyobb kockára vágott krumplit. A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.
Ha puha minden, karalábégaluskát készítünk (receptjeim között van) és beleszaggatjuk a levesbe.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges zúzaleves » Kapros zúzaleves » Sajttekercs » Ázsiai csirke saláta
» Zserbó F.N.A. » Karfiolos krumplileves » Májgombóc Erzsi módra » Gombás-almás kacsaleves
» Ritz Fizz » Gulyásleves másképpen » Tejfölös burgonyakrémleves » Ököruszály leves
» Áfonyakrémleves » Tökbél leves » Egyszerű avokádó krém » Tejszínes almaleves 2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.