Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zúzaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pulyka(vagy kacsa, v. csirke, v. liba)zúza
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 krumpli
1 vöröshagyma

őrölt bors
fél csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük),nagyobb kockára vágott krumplit. A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.
Ha puha minden, karalábégaluskát készítünk (receptjeim között van) és beleszaggatjuk a levesbe.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges zúzaleves » Kapros zúzaleves » Az én brokkoli krémlevesem » Finom zöldségleves
» Karalábé krémleves » Milánói pacalleves » Csülkös káposztaleves » Andalúz leves
» Zöldbabos disznócsorba » Töpörtyűs galuska » Svájci sajtleves » Sütőtök krémleves.
» Gyümölcsös tejturmix » Sopszka saláta » Kaszásleves » Csirke raguleves alapléből


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.