Tutireceptek.hu fejléc

Galuska darált csülökkel. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg. főtt füstölt csülök, 2 db. tojás, 2 dl. forralt tej, 45 dkg. sima liszt, 2 dl. tejföl, 2 dkg. finom só, 3 dkg. reszelt friss torma ( ha nincs, akkor 2 evőkanál tormakrém), 5 dkg. porcukor, 1 csapott evőkanál őrölt fekete bors, fél deciliter étolaj.

Elkészítés:
A kimért, inas résztől megtisztított főtt, füstölt csülökhúst finomra ledaráljuk. A lisztből a tejjel és a felvert tojásokkal közepesen kemény galuskatésztát készítünk, amibe belekeverjük a ledarált csülökhúst, a sót és az őrölt fekete borsot. A galuskát forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd azokat addig főzzük, amíg feljönnek a forrásban lévő víz tetejére.Ezeket szűrőbe tesszük, vízzel leöblítjük, majd átforrósított olajon az egészet átforgatjuk, ha szükséges utánaízesítjük. Közben a tejfölt elkeverjük a reszelt tormával és a porcukorral. A még meleg galuskát a tejfölös tormamártással megöntözve tálaljuk. A galuska a mártás nélkül kiváló köret.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkával rakott galuska » Darálthús leves » Májgaluska székelyesen » Vajas borjúgaluska
» Rakott túrós galuska » A tökéletes daragaluska » Vajgaluska » Rántott darálthús
» Zöldségleves zabgaluskával » Daragaluska 3 » Somlói galuska másként » Milánói rakott galuska
» Sajtgaluska-leves » Krumpligaluska » Göngyölt darált hús » Húsgombóc darált húsból


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.