Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros céklakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg cékla
2 fej hagyma
1 babérlevél
1 húsleves kocka

bors
fél citrom leve
1 dl tejföl
1 ág friss kapor
2 evőkanál vaj
levesgyöngy

Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk ,kb 30 percig főzzük,meghámozzuk és kockára vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk.Hozzáadjuk a céklát a babérlevelet felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát.Sóval borssal ízesítjük.lefedjük és lassú tűzön 20 percig főzzük.Kivesszük a babérlevelet és belekeverjük a citromlevet.Az egészet turmixoljuk.
A tejfölt és az apróra vágott kaprot a levesbe tesszük,levesgyönggyel tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-kapros halfilé » Kapros-túrós palacsinta » Kapros csirkeragu-leves » Kapros harcsapaprikás
» Kapros-juhtúrós csirke » Kapros juhtúrós lángos » Kapros tésztasaláta » Kapros puliszkagolyók
» Kapros-túrós csirkemell » Tojásos-kapros csirkemell » Kapros cukkinifőzelék » Kapros zúzaleves
» Kapros sajtkoktél » Fokhagymás kapros krémsajt » Kapros palacsinta » Tejfölös-kapros saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.