Tutireceptek.hu fejléc

Kapros céklakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg cékla
2 fej hagyma
1 babérlevél
1 húsleves kocka

bors
fél citrom leve
1 dl tejföl
1 ág friss kapor
2 evőkanál vaj
levesgyöngy

Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk ,kb 30 percig főzzük,meghámozzuk és kockára vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk.Hozzáadjuk a céklát a babérlevelet felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát.Sóval borssal ízesítjük.lefedjük és lassú tűzön 20 percig főzzük.Kivesszük a babérlevelet és belekeverjük a citromlevet.Az egészet turmixoljuk.
A tejfölt és az apróra vágott kaprot a levesbe tesszük,levesgyönggyel tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csőben sült krumpli » Kapros töksaláta » Kapros csirke » Fokhagymás kapros krémsajt
» Kapros sajtkoktél » Kapros-túrós töltött gomba » Uborka leves kaprosan » Kapros-túrós lepény
» Tejfölös-kapros gombaleves » Ínycsiklandó kapros csoda » Hideg kapros uborkaleves » Patisszon kaprosan
» Kapros zöldbabfőzelék » Kapros erdei gomba » Sajtos, kapros palacsinta » Kapros-túrós csusza


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.