| Borókás vaddisznósült erdei gyümölcsökkel receptHozzávalók: 1 kg vaddisznócomb 10 dkg füstölt szalonna 40 dkg vegyes erdei gyümölcs 4 gerezd fokhagyma 10 szem borókabogyó 1 kiskanál mustár fél dl olaj 2 dl száraz vörösbor 1 evőkanál méz 1 evőkanál konyak só, őrölt bors Elkészítés: A lehártyázott vaddisznócombot vékony pengéjű éles késsel sűrűn szúrjuk fel, majd a csíkokra vágott füstölt szalonnával, és a fokhagymával tűzdeljük meg. Ízesítsük sóval, borssal, összevagdalt borókabogyóval, és kenjük be a mustárral. A forró olajban minden oldalát pirítsuk meg, tegyük tepsibe, és locsoljuk meg forró olajjal. Öntsük alá a bort, 2-3 deci vizet, és alufóliával letakarva, forró sütőben pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve süssük pirosra. Ha elkészült, vegyük ki a szaftjából, és pihentessük 10-15 percig. A forró gyümölcsökhöz a hús szaftját öntsük serpenyőbe, ha túlságosan elpárolódott, pótoljuk borral. Adjuk hozzá a mézet, a konyakot, és amikor felforrt, szórjuk bele a gyümölcsöket. A gyümölcs lehet friss vagy mirelit, de fontos, hogy csak 4-5 percig főzzük kislángon. Tálaláskor a felszeletelt vaddisznócombot locsoljuk körbe a mártásos erdei gyümölcsökkel. Köretnek burgonyafánkot vagy krokettet kínálhatunk mellé. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |