Tutireceptek.hu fejléc

Borsós raguleves csurgatott tésztával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
• 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított)
• 10 dkg sárgarépa
• 1 szál póréhagyma
• 30 dkg sertéscomb
• 3 evőkanál olaj
• 1 dkg liszt
• 1 mokkáskanál fűszerpaprika
• 1 evőkanál vágott petrezselyem;
• a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt

Elkészítés:
A répát szeleteld fel, a pórét vágd karikára. A megmosott húst szárítsd le (törlőkendővel) és vágd apró kockára. Forrósítsd fel az olajat és pirítsd rajta a húst fehéredésig. Sózd meg, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, kis lángon párold meg. Amikor már majdnem megpuhult, szórd meg a liszttel, alaposan keverd meg, majd add hozzá a fűszerpaprikát és 1 liter vizet. Forrald fel, majd tedd bele a répát, majd tíz perc múlva a borsót és a pórét is. Sózd (ha szükséges), borsozd meg, szórd bele a finomra vágott petrezselymet és főzd tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak. A tésztához keverd ki a tojást a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát csurgasd a levesbe. Kíméletesen forrald össze (kb. 2 perc) és tálald.


A receptet beküldte: brájgátta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós sertésragu » Hagymás-borsos tokány » Zöldborsós pulykaraguleves » Borsós laskagomba pörkölt
» Gombaragú tésztával » Gombás-zöldborsós spagetti » Borsos gomba » Zöldborsós camembert krém
» Csurgatott palacsinta » Tejszínes raguleves » Zöldborsós spagetti » Zöldborsós vadkacsaragu
» Borsos csirke » Zöldborsós sertéstokány » Borsós karaj » Borsós-gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.