Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott csirke pekingi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg csirkehús,
3 evőkanál szójamártás,
1 evőkanál rizspálinka,
fél kávéskanál feketebors,
4 újhagyma,
1 tojás,
5 evőkanál kukoricaliszt,
2 evőkanál búzaliszt,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát.
Vágjuk 2,5 cm élű kockákra a húst.
Verjük fel egy csészében a tojást.
Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával.
Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze.
Hagyjuk benne pácolódni 15 percig.
Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel.
Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat.
Hevítsünk olajat egy közepes méretű
serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat.
Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le.
Tálaljuk forrón, szecsuáni
fűszeres szezámmártás kíséretében.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke III. » Inyenc csirkecomb » Serpenyős-babos csirkemell » Túróval töltött csirkemell
» Tokaji csirkemell » Baconbe tekert csirkemáj » Rakott tészta Ani módra » Zöldsaláta csirkével
» Halleves horvát módra » Cordon bleu csirkemell » Tejfölös pikáns csirkecomb » Ramada csirke
» Szecsuáni csirkemell » Sajtos csirketócsni » KFC csirkeszárny » Fűszeres csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.