Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-sonkás egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya , kockára vágva
25 dkg főtt sonka
3 ek vaj
2 ek liszt
2 dl tej
15 dkg reszelt sajt
késhegynyi pirospaprika

bors
ízlés szerint: zöldpaprika, petrezselyem, metélőhagyma

Elkészítés:
1. A sonkát vágjuk kockára, és pirítsuk meg.
2. A főtt burgonyát keverjük össze a sonkával és a kockára vágott paprikával.
3. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a lisztet, és a tejjel keverjük simára. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
4. A sajtos szósszal óvatosan keverjük össze a burgonyát, sonkát óvatosan, hogy ne törjön össze. Vagy a kivajazott tálba borítsuk bele a burgonyát, sonkát, szórjuk rá a paprikát, apróra vágott metélőhagymát, majd öntsük nyakon a szósszal.
5. Ha szeretjük jó sajtosan, egy marékkal szórjunk a tál tetejére is.
6. Sütőben süssük addig, amíg szép piros lesz a teteje!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis egytálétel » Karfiolos egytálétel » Kínai egytálétel » Olasz egytálétel
» Gyors zöldséges egytálétel » Csírás-tojásos egytálétel » Pikáns egytálétel » Tojásos egytálétel
» Kelbimbós egytálétel » Gyümölcsös tészta » Tavaszi Rizotto » Sonkás töltött krumpli
» Tejszínes rakott zöldség » Pikáns keltál » Nokedlis csirke » Pásztorgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.