Tutireceptek.hu fejléc

Csalánfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
10-12 db medvehagyma levél
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
cca. 3/4 liter tej
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors

cukor

Elkészítés:
A csalánleveleket megmossuk, konyharuhába csavarva egyrészt leszikkasztjuk, másrészt megszüntetjük a csípősségét. Vékonyan felszeleteljük. A medvehagyma levelet is ugyanolyan vékonyan felszeleteljük. Az étolajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Beledobjuk az összevagdosott csalánt és medvehagyma levelet, majd addig pirítjuk, míg az egész össze nem esik. Akkor felöntjük hideg tejjel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a csalán, ill. már nem érződik a lisztes íz.

Tanácsok:
Tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk: tükörtojás, bundás kenyér, ízlés és fantázia szerint.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros patisszonfőzelék » Kukoricadödölle » Töltött káposzta e.e. módra » Lencsefőzelék húsvarázzsal
» Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Paradicsomos borsófőzelék » Krumplifőzelék » Kelkáposztafőzelék
» Zellerfőzelék » Karalábéfőzelék » Borsos burgonyafőzelék » Káposzta főzelék
» Szalonnás Zöldborsófőzelék » Lencsefőzelék füstölt lével » Paradicsomos káposzta rizzsel » Főzelék kínai kelből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.