Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
fél kg burgonya,
2-3 evőkanál olaj,
6 dkg liszt,
egy kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
paprika, őrölt bors,
majoranna, kömény,
só.

Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig főzöm, majd a vizet leöntöm róla.
Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem főni. A fűszerekkel ízesítem.
Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedő alatt készre főzöm.
Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabfőzelék palócosan » Anna Sárga borsó főzelékje. » Finomfőzelék (szerintem) » Céklafőzelék almával
» Kaporszósz rántott cukkinivel » Sajtos újkrumplifőzelék » Kaporszósz » Szalonnás burgonyafőzelék
» Kínai kelkáposzta főzelék » Mandulás Pulykamell mangóval » Diétás sárgaborsófőzelék » Anyu-féle kelkáposzta főzelék
» Karfiolfőzelék » Fejessaláta-főzelék » Paszuly konzerv házilag » Hagyományos babfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.