Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék húsvarázzsal recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 db MAGGI Húsvarázs kocka,
20 dkg lencse,
1 közepes fej vöröshagyma,
4 db babérlevél,
1 l víz,
apróra vágott petrezselyemzöld,
1 nagy pohár tejföl,
2 dkg liszt.

Elkészítés:
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Rakjuk hozzá a vöröshagymát, a MAGGI Húsvarázs kockát és a babérleveleket ill. kevés császárszalonnát az íze miatt.
Lefedve az ételt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Közben a tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel, majd ezzel a habarással besűrítjük a főzeléket. Összeforraljuk, majd a legvégén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra lencsefőzelék » Lencsefőzelék Ági módra » Lencsefőzelék 2 » Klasszikus lencsefőzelék
» Lencsefőzelék1. » Lencsefőzelék » Szalonnás burgonyafőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék
» Káposzta főzelék » Anyu-féle sóska » Tojás mártás » Zöldbab fözelék krumplival
» Borsos burgonyafőzelék » Csípős szósz » Céklafőzelékem » Paradicsomos káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.