| Csirkesaláta ropogós tésztával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé (kb. 70 dkg) 50 dkg bébi bok csoj (kínai káposzta) szeletekre vágva, 25 dkg koktélparadicsom, félbevágva, 5 dkg friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve, 1 maroknyi friss korianderlevél, 8 dkg babcsíra, 3 db mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve, 10 dkg ropogós tészta, szójaöntet, 1 dl szójaszósz, 1 teáskanál szezámolaj, 2 evőkanál száraz sherry. Elkészítés: A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze. A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze. A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze. Négy adag lesz belőle. Tanácsok: A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100 g-os kiszerelésben kapható. Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |