Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg étkezési tortabevonó,
2 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
40 dkg tejszín,
40 ml kakaólikőr.

Elkészítés:
A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük.
A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük.
Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csokoládéhab » Mandulás csokoládéhab » Csokoládéhab 4 személyre » Habos likőrfagylalt
» New Orleans-i rizssütemény » MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Almás-fahéjas palacsinta » Szilvás-túrós muffin
» Epres habos sütemény » Amerikai-kávés muffin » Mézes sült körte » Diós kosár
» Tejszínes alagút » Barackos charlotte torta » Kókuszcsókok » Kávékrémes piskótatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.