Tutireceptek.hu fejléc

CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 vöröshagyma
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 evőkanál korianderzöld
5 evőkanál ét olaj
5 evőkanál kristálycukor
1,5 dl húsleves
1 kiskanál őrölt feketebors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni.

A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is.

Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük.

A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.

Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdőszéli pikáns tarja » Hal pikáns mártásban » Pikáns kosárkák » Pikáns sertésborda
» Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns csirkemáj pástétom » Borjúsült pikáns mártással » Pikáns csirkecomb.
» Vese pikáns mártás » Pikáns keltál » Pikáns husi » Pikáns, párolt pulykaragu
» Őzcomb pikáns mártással » Pikáns zellersaláta » Halszelet pikáns bundában » Pikáns zellerleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.