Tutireceptek.hu fejléc

Csülök, ahogy a férjem szereti :) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 bőrös, szép nagy csülök
2 dl világos sör
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 teáskanál őrölt gyömbér
ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk, (ha szükséges, a bőrét a gázlángon kissé perzseljük) és éles kés segítségével kicsontozzuk. (a legcélszerűbb mindjárt csontozott csülköt venni):)
Bőröstül vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A szeleteket egyenként lisztbe mártjuk, majd a felforrósított olajon mindkét felét átpirítjuk. A csülökszeleteket tűzálló edénybe rakjuk.
3 dl vízet és a sört összekeverjük a mustárral, a gyömbérrel, a borssal és kevés sóval, majd a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Ezt az ízes öntetet rálocsoljuk az elősütött húsra, és az edényt szorosan, légmentesen betakarjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk és közepes lángon legalább másfél órán át pároljuk. A puha húsról eltávolítjuk a fedőt és a mártással (amely akkorra már egészen besűrűsödik) a tetejét bekenjük. Csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amig szép ropogósra pirul.
Zsemlegombóc, vagy bármilyen körettészta illik hozzá !!!


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hirtelen csülök mikróban » Fehérboros csülöksült » Csülök pörkölt bográcsban » Martini ahogy én csinálom
» Káposztás csülökragu » Tiramisu ahogy én csinálom » Csülökfánk » Római tálban sült csülök
» Hókifli, ahogy én tudom » Kuglóf ahogyan én szeretem » Elzászi füstölt csülök » Tárkonyos csülökleves
» Pacal, ahogy én készítem » Csülök pékné módra » Kímélő kocsonya csülökkel » Hagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.