Tutireceptek.hu fejléc

Egészben sült báránygerinc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db báránygerinc(kb 1,30 kg),
fél dl olaj a pácoláshoz,
2 db babérlevél,
4 cikk fokhagyma,
rozmaring,
só.

Elkészítés:
A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük,a húst a gerinccsont mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban bevágjuk.
Babérlevéllel,rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fóliával légmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
A húst az olajos pácból kivesszük,megsózzuk és forró sütőben (200-250 C fokon)a kívánt mértékig sütjük.
(átsütve kb 45-50 perc)
A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát.
A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra szeleteljük.
Pácolt zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Báránygerinc sütve » Sült báránygerinc » Egészben sütött pulyka » Mézes báránygerinc.
» Sült malac egészben » Zöldséges tokány » Kapros-túrós csirkemell » Virslivel töltött csirke
» Tojásban sült sonka » Gazdag pulykamell » Rántott csirkecombfilé » Tavaszi inyencségek
» Karajtekercs 2 » Virslipöri » Osso bucco » Rakott pacal camembert-rel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.