Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült sertéscomb krumpliágyon római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1, 3 kg sertéscomb egyben
2 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertéshús fűszerkeverék

bors
1 kg krumpli
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A húst enyhén besózom, és vastagon bekenem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is darabolok, illetve teszek még hozzá kevés borsot. Így hagyom állni a hús 1 éjszakán át.

Másnap a krumplit megtisztítom, nagy hasábokra vágom, beáztatott római tál aljára rakom, közé dugdosom a feldarabolt vöröshagymákat. Sózom, majd ráfektetem a bepácolt húst. Éles késsel zsebeket hasítotok bele, és fokhagymagerezdeket dugok a résekbe.

Lefedem a tálat, sütőbe teszem, és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöm. Félidőben megfordítom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúsült római tálban » Fasírt krumpliágyon » Egyben sült fasírozott » Egyben sült mustáros karaj
» Római csirke » Egyben sült pogácsa » Csirke római tálban » Csőtészta római módra
» Mustáros sertéscomb » Paradicsomos római rizs » Jénai tálban sült bab » Mogyorós sertéscomb
» Athéni sertéscomb » Egyben sült karaj » Lecsó római tálban » Csirkecomb római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.