Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi zakuszka recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
5 kg padlizsán, 5 kg(20 darab) piros vagy narancs színű nagy méretű paprika, 1 kg vöröshagyma, 1 liter paradicsompaszta, 1 liter olaj, só, szemes bors, babérlevél

Elkészítés:
Vaslapon megsütöm a paprikát és a padlizsánt, majd lehúzom a héjukat( A paprikát nem muszáj megsütni).Ledarálom külön-külön mindegyiket. A hagymát apróra vágom. A zöldségeket külön-külön megdinsztelem 2 dl olajban. Mikor mind megdinsztelődött, egy nagy edénybe összeöntöm őket, beleteszem a fűszereket és a paradicsompasztát. Lehet változtatni az arányokon. Pici cukrot is tenni kell bele. Addig kell főzni lassan kevergetve, amíg olajos fényű nem lesz, nem lesz vizenyős. Forrón csavaros üvegekbe tesszük. A megmaradt olajat felforrósítom, és mindegyik üvegbe öntök egy kicsit, majd az üvegeket száraz dunsztba teszem, amíg ki nem hűl. Az olajjal tartósítom.

Tanácsok:
Télen nagyon finom kenyérre kenve.


A receptet beküldte: bambuc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi húsgombócleves » Csorbaleves erdélyiesen » Erdélyi tokány
» Zöldparadicsomos zakuszka » Erdélyi Piskóta » Erdélyi paradicsomleves » Zakuszka
» Erdélyi flekken öntettel » Gombás zakuszka » Erdélyi székelykáposzta » Vinetta (erdélyi étel)
» Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi tormamártás » Erdélyi aprópecsenye » Erdélyi csorbaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.