Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymaleves paradicsommal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

8 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 csokor zellerzöld,
1 púpozott evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál liszt,
ízlés szerint bors;
a tálaláshoz 1 dl tejföl és 4 paradicsom

Elkészítés:
Előkészítése: a zellert megmosom és finomra vágom. A fokhagymát megtisztítom és fokhagymaprésen átnyomom. A paradicsomot egészen kis kockákra vágom. A levesescsészékben elosztom a tejfölt és a friss paradicsomkockákat.

Elkészítése: a zúzott fokhagymát forró olajon kevergetés közben megfuttatom, majd a liszttel megszórom. További egy percig kevergetve pirítom, majd a tűzről levéve gyorsan összekeverem 2 dl vízzel. A tűzre visszateszem, simára keverem és felforralom. Ha a rántás már sűrű és sima, hozzáöntök még fél liter vizet, és az ételízesítővel meg a zellerzölddel fűszerezem. Ismét felforralom, öt percig főzöm, ezután a tejfölös paradicsomra tálalom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos fokhagymaleves » Fokhagymaleves » Rizses fokhagymaleves » Fokhagymaleves zsályával
» Erdélyi fokhagymaleves » Mandulás fokhagymaleves » Árpaleves » Mángold krémleves
» Babos tejszines csirkemáj » Póréhagymaleves » Tojásos rántott leves » Laktató rántott leves
» Bolgár uborkaleves » Sóskaleves » Tejfölös zöldbableves » Diétás almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.