Tutireceptek.hu fejléc

Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A leveshez:
25 dkg gomba
5 dkg szárított illatos gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemszár
fél zeller
1 hagyma

szemes bors
kakukkfű

A fánkokhoz:
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
cukor

A töltelékhez:
10 dkg májkrém
1 dl tejszín
kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket bő hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a fűszereket, majd lassan, 1-1,5 órán keresztül főzzük, hogy az intenzív gomba íz érvényesüljön.
Mikor a leves elkészült, 10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük.
A levesbe beledaraboljuk a benne főtt zöldségeket.
Elkészítjük a fánkokat: az olajat a vízzel felforraljuk, beledolgozzuk a lisztet, a sót, a cukrot, és addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást, nyomózsákba töltjük, sütőlapra nyomjuk, és 180 fokos gőzős sütőben percek alatt kisütjük.
A májkrémet a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd a kihűlt fánkokba töltjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös-gombás fasírt » Gombás rizs 2 » Gombás tokány » Gombás virslisaláta
» Majonézes gombasaláta. » Gombás vörösboros tokány » Töltött lasagnetészta » Hamis töltött libanyak
» Krémsajttal töltött gomba » Töltött kifli sonkával » Gombócos töltött káposzta » Gombás csirke
» Gombás rakott káposzta » Gombaleves Juca módra » Gombás máj » Sonkával töltött batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.