Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sertéshús, 25 dkg erdei gomba, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 dl vörösbor, fekete bors, só

Elkészítés:
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén keskeny csíkokra vágva serpenyőben megsütjük. Amikor zsírját kiengedte, a megsült szalonnacsíkokat kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában egy nagyobb fej apró kockákra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, és rátesszük az összevágott húst. Fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel időközönként felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, fekete borssal meghintjük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-tejszínes szendvics » Gombás rakott tészta » Gombás csülök » Rakott kel gombás rizzsel
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Göngyölt gombás karaj: » Tejszínes gombás teszta » Gombás-sonkás csirkemell
» Gombás rakott csirkee » Gombás marhahús finoman » Gombás csirkemell » Cherrys, gombás homár
» Borsostokány » Sonkás-gombás Tortilla » Tokány-mokány » Boros marhatokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.