Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pulykamell párolt almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vaj
1 dl tejszín
5 cl almapálinka
4 jonatán alma
fehérbors


Elkészítés:
A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk.

A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rizottó » Gombás tekercs » Sült vadliba birsalmával » Gombás libacomb
» Gombás cannelloni » Sajtos pulykamellfilé » Párolt alma (Update1) » Mustban párolt rostélyos
» Gombás tarja tepsiben » Gombás-tejfölös pulykamell » Gombás marhahús finoman » Párolt tengeri hal.
» Gombás sertésragu » Párolt karalábé » Gombasaláta majonézzel » Kefirben párolt ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.