Tutireceptek.hu fejléc

Gulyás leves (bármilyen husiból) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg hús, 1 szál közepes répa, 2 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 2 közepes fej hagyma só, piros paprika, kömény, zsiradék.

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni, mikor már majd nem megpirul, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kávéskanálnyit és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, párpercig együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Csipetkével is gazdagíthatjuk, tulajdonképpen egy tál ételként is kenyérrel fogyasztva tökéletes. ( A Hamis gulyásleves pont így készül csak hús nem kerül bele, helyette csipetke van benne.)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos halleves » Rokfortos zellerkrémleves » Korhelyleves II. » Tejfölös almaleves
» Egres leves » Gombás sárgaborsóleves » Zeller krémleves » Sajtkrémes krumplileves
» Csicsókaleves kolbásszal » Hideg őszibarack leves » Citromkrém leves » Aranyló tyúkhúsleves
» Boros körteleves » Raguleves csiperkegombával » Sárgabarack krémleves » Kötött tészta leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.