Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg darált hús /pulyka vagy sertés/
2 fej vöröshagyma
1 kg krumpli
kb. 40 dkg liszt

bors
tejföl
1 tojás

Elkészítés:
A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba.
A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel.
Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/.

Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük.

Amikor megfőttek, a tejfölös-paprikás mártásba helyezzük.
Összerázzuk, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesaláta malachússal » Fincsi töltött padlizsán » Pudinggal töltött kalács » Túrós töltött karalábé
» Töltött alma » Gombás töltött káposzta » Sonkával töltött batyu » Töltött libamell
» Töltött fogoly » Töltött Virsli » Falusi töltött zsemle » Hússal töltött cannelloni
» Sült halfilé sajtmártásban » Csirkemell citrommártásban » Kókusszal töltött kifli » Húsgombócok curry szószban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.