Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 bőrös kacsamell
vöröskáposzta
só, bors, majoranna
olívaolaj
kevés vörösbor
krumpli
liszt

Elkészítés:
A kacsamelleket besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe, vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon.
A keskeny csíkokra vágott káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
A krumplikat megfőzzük, majd alaposan összetörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a gombócokat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Párolt alma » Párolt tőkehal spenótágyon » Sörös párolt káposzta » Tejfölös párolt hagyma
» Párolt alma (Update1) » Pikáns, párolt pulykaragu » Tavaszi párolt csirkemell » Mustban párolt rostélyos
» Káposztával töltött zsemle » Kacsamell saláta » Párolt mézes almás » Kacsamell sajttal, almával
» Bajor kacsamell » Párolt kelkáposzta » Libamell párolt szilvával » Indiai párolt sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.