Tutireceptek.hu fejléc

Kapros tökpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 nagy tök /kb.1 kg/
4 db főtt tojás
2 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csomó kapor

őrölt bors
rozmaring
őrölt csemegepaprika

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk.
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik.
A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük.
A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros pulykaraguleves » Kapros juhtúrós lángos » Kapros burgonyaleves » Kapros párolt zöldborsó
» Kapros túrós krumplisült » Kapros tökkrémleves » Fokhagymás kapros krémsajt » Kapros, krumplis halfilé
» Kapros cukkiniropogós » Kapros cukkinfőzelék » Ordás-kapros palacsinta » Kapros-túrós töltött gomba
» Nyári kapros saláta » Kapros patisszonfőzelék » Kapros harcsapaprikás » Kapros-túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.