Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítom, megmosom, majd kuktafazékba teszem. Ráöntök egy liter vizet, megsózom, és a kukta jelzésétõl számított 20 percig fõzöm. Közben a karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és meleg vízben többször átmosom. A fõtt csirkehúst leszûröm, kicsontozom, apróra vágom és a leszûrt lébe visszateszem, majd a karfiolrózsákkal együtt puhára fõzöm. Közben a vajat megmelegítem, megszórom a liszttel és világosra pirítom, majd berántom vele a levest. Ízesítem az õrölt fenyõmaggal, a törött borssal, az apróra metélt petrezselyemzölddel, végül belekeverem a tejfölt és jól felforralom.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirkeleves » Almás csirkeleves » Karfiolos csirkemell » Karfiolos sajtleves
» Karfiolos tonhal Update2 » Orosz csirkeleves » Karfiolos pulykagolyók » Zalai csirkeleves
» Nyári csirkeleves babbal » Karfiolos hamis vesevelő » Indiai csirkeleves » Karfiolos busasaláta
» Karfiolos rakottas » Thaiföldi csirkeleves » Brokkolis-karfiolos pulyka » Tárkonyos csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.