Tutireceptek.hu fejléc

Kecskepörkölt recept

Kategória:


Hozzávalók:
» 1,5 kg kecskehús
» 3-4 fej vöröshagyma
» 15 dkg füstölt szalonna
» 1 dkg fűszerpaprika
» só
» 2-3 db paprika
» 3 db paradicsom
» cserenyepaprika
» 1 dl vörösbor
» 1 gerezd fokhagyma
» kecskepáclé

Elkészítés:
A kecskehúst szükséges 1-2 napig pácolni a kecskepáclében. Pácolás után a húst feldaraboljuk. Még finomabb, ha belsőség (szív, máj, tüdő) is hozzákerül. A pró kockákra vágjuk fel a szalonnát és zsírjára sütjük. Vegyük ki a már megsült töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Tegyük félre a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, a fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk meg. Nézzük meg mennyi levet engedett a hús, ha úgy véljük hogy nem elég, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, de ha szeretnénk a víz helyett vörösbort is hazsnálhatunk. Fűszerezzük sóval. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fogolypecsenye borókával » Pityókás őzragu » Mezőőr kedvence » Hamis vaddisznósült
» Vadasmártás zsemlegombóccal » Fogoly balzsamecettel » Vadmáj pástétom » Apúliai fogoly
» Fácán vörösborban » Sült őzgerinc meggy-mártással » Fűszeres szarvascsülök » Hamis vadas mártás
» Szarvastokány erdei gombákkal » Csanakfalui részeges csülök » Vörösboros szarvaspörkölt » Vadnyúl vadasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.