Tutireceptek.hu fejléc

Kontyos karaj burgonyás gofrival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet karaj
3 zsemle
3 dl tej
1 fej hagyma
2 db tojás
1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)

bors
szerecsendió
majoránna
petrezselyemzöld felaprítva
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikeverjük. A hússzeletekre rakjuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk, rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

Burgonyás gofri:
A krumplit megfőzzük,megpucoljuk, lereszeljük. Olajon egy kisebb, apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival, sózzuk, kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliában sült karaj » Burgonyás csoda... » Kukoricás rántott karaj » Sós, burgonyás kifli
» Kolbásszal töltött karaj » Burgonyás gombás tekercs » Karaj besamelmártással » Burgonyás sonkás muffin
» Burgonyás pogácsám » Burgonyás-túrós kocka » Burgonyás torta » Tejfölös, ízes karaj
» Burgonyas kremzli » Karajba zárt csülök » Karaj sonkaraguval » Karajbatyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.