Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
liszt

olaj
lekvár

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, összedarabolom, mintha krumplipürének indulna, és sós vízben megfőzöm. Ha kész, leszűröm, és krumplinyomóval összetöröm. Mélyebb tálba teszem, hozzáadom a 2 tojást, és annyi liszttel dolgozom össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Nyujtódeszkára teszem, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom a pogácsáimat, és forró olajban pirosra sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem, fogyasztásnál pedig savanykás lekvárral megkenem, akár 2 is összeragasztható a lekvárral, és így esszük.

Tanácsok:
Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt ez. Anyu mindig olyankor csinálta másodikként, ha gombócleves volt az ebéd.
Felénk az iskolai menzán is sokszor volt, és garantáltan minden gyerek kedvencei közé tartozott!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztasaláta » Töpörtyűs pogácsa 2 » Omlós krémes Tésztásfültől » Édeskrumplis nudli
» Tésztasaláták királynője » Gyergyói tepertős pogácsa » Babos pogácsa » "Busó"pogácsa
» Gyors krumplis fánk » Juhtúrós-sajtos pogácsa » Gyors tepertős pogácsa » Spenótpogácsa
» Burgonyás pogácsa » Hagymás krumplisaláta » Rizstésztás marhahúsleves » Durumtésztás lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.