Tutireceptek.hu fejléc

Lecsófészek padlizsánon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
40 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
4 db tojás,
20 dkg rizs,
só,
pirospaprika.

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük.
A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk.
Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Provance-i tojás » Mexikói csirke » Mogyorós libamáj » Zsiványok burgonyája
» Sonkás-hagymás lepény » Cukkinis-paprikás hús » Sonkás-sajtos burgonyafelfújt » Tejszínes csirke-penne
» Sajtos rakott burgonya » Tepsis pecsenye » Csirkemell zöldségekkel » Zöldséges rakott csirkeszárny
» Vajas borjúgaluska » Sült tarja zöldséges ágyon » Görög bifsztek » Pacalos káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.