Tutireceptek.hu fejléc

Marhapörkölt burgonyagombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
1 kg burgonya,
10 dkg búzadara,
5 dl tej,
1 vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyem,
olaj.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, szórj rá pirospaprikát, de vigyázz, hogy ezután már ne pirítsd tovább, különben a paprika megkeseredik.
Tedd bele a felkockázott húst.
Keverd el, sózd, és öntsd rá a vörösbort.
Fedő alatt párold puhára, ha kell, adj hozzá kevés vizet vagy húslevest.

A tejet forrald fel, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítsd, tedd bele a búzadarát és a nyersen lereszelt burgonyát.
Dolgozd össze alaposan, fűszerezd utána, és vizes kézzel formázz gombócokat.
Sós, forró vízben főzd ki, majd öblítsd le őket, és forgasd apróra vágott petrezselyembe.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás marhapörkölt » Bableves burgonyagombóccal » Sütőben sült marhapörkölt » Marhapörkölt
» Marhapörkölt Gundel módra » Csirke paprikás mártással » Almás-sajtos kacsamell » Banános-baconos csirkemell
» Gombás-hagymás-húsmuffin » Sonkaszelet sörtésztában » Könnyű csirkemellcsíkok » Galyasági töltött pecsenye
» Bolognai cukkíni » Fenséges ragu » Köröm pörkölt » Vendégváró tejszines hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.