Tutireceptek.hu fejléc

Marinírozott hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 2-3 db sovány pontyszelet
0,5 kg vöröshagyma
só,
bors,
zsemlemorzsa,
tojás,
liszt,
ecet,
cukor

Elkészítés:
A pontyszeleteket bepanírozzuk és kirántjuk. Amíg hül, a hagymát vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Az ecetből és cukorból ízlés szerint salátalevet készítünk.
Amikor a hal már kihűlt, egy megfelelő méretű edénybe lerétegezzük a hagymával. Egy sor hal, rá kevés hagyma, rá őrölt bors, majd hal, hagyma, bors, míg el nem fogy. Tetejére hagyma kerüljön.
Ráöntjük a salátalevet, hogy ellepje, majd hűtőben 2-3 napig érleljük. Ez idő alatt a halban lévő apró szálkák teljesen "eltűnnek".

Tanácsok:
Önálló ételként fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinírozott articsóka » Gombakrémes pangasius » Fűszeres lazac » Ponty szalonnásan
» Ponty vörösborban » Tengerihal fokhagymásan » Fogasfilé bakonyi módra » Lazac spenóttal
» Menyhal » Fokhagymás süllő » 7 up-os tengeri hal » Görög paradicsomos hal
» Halkrém. » Fóliában sült hal » Rakott hal káposztával » Zöldséges lazac 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.