Tutireceptek.hu fejléc

Mézes puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Mézes szirup:
8 dl forró víz,
3-4 dl illatos méz (pl. hársméz)
Puncs:
1 dl mézes szirup,
1 dl friss citromlé,
3 dl almalé,
3 dl friss narancslé,
8 dl jeges víz,
citromszeletek

Elkészítés:
A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben. Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemű nem lesz. Hűtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes mákos parfé » Mézes-béles (6 személyre) » Mézes szelet » Mézes-diós csirkemell
» Mézeskalács (Kata-féle) » Almás-mézes lepény » Mandulás mézes » Mézes limonádé
» Mézes zabpehelykeksz » Mézes sült körte » Különleges mézes szelet » Puncs- szelet
» Puha mézesrudak » Ropogós mézes » Kókuszos-mézes muffin » Karácsonyi mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.