Tutireceptek.hu fejléc

Mozzarellával rakott padlizsán recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
25 dkg mozzarella
3 dl főzőtejszín
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só, bors, oregano, bazsalikom

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, fél cm vastag karikákra vágom, megsózom és egy kicsit pihentetem. Ezután kevés olívaolajon világosra sütöm a karikák mindkét oldalát, közben bekapcsolom a sütőt 180 fokra (légkeveréses). Egy jénai edény aljára rakok egy sor padlizsánt, arra egy réteg felszeletelt mozzarella sajtot, 1 gerezd fokhagymát felaprítva, az egészet megfűszerezem a fent felsoroltakkal, majd megint padlizsán, mozzarella stb. Amikor megtelik az edény, meglocsolom a főzőtejszínnel, lefedve (alufóliával vagy az edény saját tetejével) és kb 25-30 percig sütöm.

Tanácsok:
Köretként krumplipürét szoktunk enni hozzá. Alulra esetleg kerülhet néhány szelet csirkemell, így kicsit a Dubarry-hoz hasonló végeredményt kapunk, bár ez már nem lesz vegetáriánus étel :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: shaoyen


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sziciliai rakott pacal » Padlizsán Krém » Rakott zöldség olasz módra » Rakott spenót
» Falusi rakott káposzta » Almás-diós rakott metélt » Rakott zöldborsó » Rakott burgonya püré
» Rakott avokádó » Rakott nokedli darálhússal » Rakott galuska » Vegetáriánus rakott kel
» Rakott bolognai penne » Tojással rakott tarhonya » Rakott zöldséges marhahús » Pudingos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.