Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros hentestokány burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
80 dkg sertéscomb

őrölt bors
2 evőkanál mustár
4 db csemege uborka
1 nagyobb pritaminpaprika
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
A körethez:
80 dkg burgonya

őrölt bors
3 dkg vaj
2 db lilahagyma
2 szál zellerzöld
1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselyemzöldet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük.

A körethez a megtisztított burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zellerzöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük.

Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros tonhal » Mustáros sertéscomb » Mustáros tepsis csirkemell » Spárgás-mustáros marhasült
» Mustáros májaskrém » Mustáros uborkamártás » Fokhagymás-mustáros tarja » Hagymás mustáros tarja
» Mustáros hús » Rakott mustáros hús » Mustáros zöldbab » Tejfölös mustáros pecsenye
» Karfiol burgonyával » Mustáros csirkecomb » Mustáros kéregben sült hal » Mustáros karajpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.