Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos szegfűszeges sertésszűz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg szűzpecsenye
8 db narancs
2 dl narancslé
3 kanál cukor
1 csipet só
1 csipet mézeskalács fűszer
2 kanál keményítő
3 kanál méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteljük fel, és ütögessük meg, majd fűszerezzük be.
A narancslevet forraljuk fel a cukorral, a szegfűszeggel, a mézeskalácsfűszerrel.
Adjuk hozzá a kockára vágott narancshúst, majd addig főzzük, míg a narancshús szét nem esik.
Sűrítsük be keményítővel, és pár kanál mézzel, majd botmixerrel turmixoljuk sima állagúra.
A serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szűzérméket.
4-5 perc alatt, időnként megforgatva, süssük készre.
Tálaláskor, vonjuk be a mártással a hússzeleteket.
Köretnek burgonyafánkot vagy párolt rizst adunk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos bodzaszörp » Bence féle narancsos alma » Narancsos-rumos palacsinta » Szegfűszeges csirkemell
» Csokis-narancsos csoda » Narancsos csirkemáj » Narancsos kuglóf » Narancsos holdak
» Narancsos krémes » Mézes-narancsos csirke » Narancsos-túrós alagút » Narancsos palacsinta
» Mennyei narancsos kuglóf » Narancsos sárgarépa saláta » Narancsos kávé puncs » Sertésszűz sütőzacskóban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.