Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős)
1 tk nádcukor (vagy méz)
1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg)

Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat.

A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben.

Tanácsok:
Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de én mindenféle “körítés” nélkül ettem meg


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsán extra egyszerüen » Spagettis padlizsántekercs » Padlizsános penne » Ecetes padlizsán
» Húsos, rakott padlizsán » Joghurtos padlizsán » Juhtúrós padlizsánkrém » Padlizsános sültrizs
» Padlizsános kenő » Padlizsán olasz módra » Sonkával töltött padlizsán » Padlizsános tészta
» Rostonsült padlizsán » Parmezános padlizsánkrém » Padlizsán sajttal az igazi » Pármai padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.